Ingredienten voor 4 personen:
- 500 gram witte asperges
- 0.5 sap van sinaasappel
- 3 eetlepels walnootolie
- 1 theelepel fijne mosterd
- 40 gram veldsla
- 1 handje rucola
- 20 gram verse basilicum
- 200 gram gerookte zalm
Bereidingswijze
- Schil de asperges met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd de houtachtig uiteinden eraf. Snijd ook de kopjes op 4 cm af. Snijd de stengels schuin in dunne plakjes
- Overgiet de plakjes asperges in een vergiet met kokend water en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Kook de aspergekopjes in een kleine pan met kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Laat de kopjes in een zeef uitlekken en afkoelen.
- Klop in een kom het sinaasappelsap met walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de aspergeplakjes, veldsla, rucola en basilicumblaadjes er luchtig door.
- Serveer de aspergesalade met de plakjes zalm en de aspergekopjes erop.