Aspergesalade met zalm

Ingredienten voor 4 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 0.5 sap van sinaasappel
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 40 gram veldsla
  • 1 handje rucola
  • 20 gram verse basilicum
  • 200 gram gerookte zalm

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller rondom vanaf het kopje naar beneden. Snijd de houtachtig uiteinden eraf. Snijd ook de kopjes op 4 cm af. Snijd de stengels schuin in dunne plakjes
  2. Overgiet de plakjes asperges in een vergiet met kokend water en laat ze uitlekken en afkoelen.
  3. Kook de aspergekopjes in een kleine pan met kokend water met wat zout in 4-6 minuten beetgaar. Laat de kopjes in een zeef uitlekken en afkoelen.
  4. Klop in een kom het sinaasappelsap met walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de aspergeplakjes, veldsla, rucola en basilicumblaadjes er luchtig door.
  5. Serveer de aspergesalade met de plakjes zalm en de aspergekopjes erop.