Bron: Culy
Voor 1 persoon:
- 1 courgette
- 1 middelgrote ui
- 1 flinke teen knoflook
- 1 laurierblaadje
- Bosje basilicum (mag lekker veel)
- 1/2 bouilonblokje
- 50 ml room
- 200 ml heet water
Snijd de courgette in blokjes en verwarm op middelhoog vuur een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de stukjes courgette tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Snipper ondertussen de ui en bak deze in een klein soeppannetje op laag vuur. Snijd de basilicum fijn (ook de dunnere steeltjes) en voeg deze samen met de laurier toe. Breng op smaak met peper en zout en bak totdat de uitjes glazig zien. Voeg dan ook de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de courgette toe aan het ui-mengsel en verkruimel er het halve bouilonblokje door. Roer kort en voeg het hete water toe, totdat de courgetteblokjes net niet helemaal onder staan. Kook kort mee, verwijder het laurierblaadje en pureer met een staafmixer.
Meng tot slot de room naar smaak door de soep en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.