Eiersalade

En dan het recept van de maand, ik kreeg al een vraag van een van jullie wat het deze keer zou gaan worden. Om in de paasstemming te blijven deze keer: Eiersalade, mijn favoriete beleg. Lekker, gezond en makkelijk zelf te maken. Heerlijk op een cracker of een geroosterde boterham.

Ingredienten:
  • 4 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 klein sjalotje
  • snuf paprikapoeder
  • snuf kerriepoeder
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zoet
Bereiding:

Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Laat de eieren schrikken met koud water en pel de eieren vervolgens. Snijd de afgekoelde eieren in kleine stukjes.

Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk en doe in een kommetje. Voeg vervolgens de yoghurt en mosterd erbij. Breng op smaak met een snuf paprikapoeder, een snuf kerriepoeder en peper en zout en meng goed. Voeg hierbij de stukjes ei en meng nogmaals goed door. Hak de bieslook fijn en voeg dit erbij.

Tip: je kunt ook mayonaise toevoegen aan deze eiersalade maar dat maakt hem wel iets ongezonder en vetter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *