Natuurlijke energiereep

Een echte natuurlijke energiereep!
Een lekker makkelijk en redelijk gezond tussendoortje, heerlijk om mee te nemen als je een lange dag onderweg bent, probeer het zelf…!

Dit heb je nodig (tien repen):

  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr gedroogde cranberries 
  • 50 gr gedroogde dadels
  • 50 gr amandelen 
  • 1 ei
  • 20 gr roomboter
  • 50 gr sesamzaad  
  • 25 gr havermout  
  • snufje zout

Zo maak je het:
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de abrikozen, cranberries, dadels en amandelen fijn. Zorg dat het nog wel enige structuur heeft.
  3. Klop het ei los in een ruime kom.
  4. Laat de boter op laag vuur smelten.
  5. Voeg de boter en alle overige ingrediƫnten voor dit recept toe aan het losgeklopte ei en roer alles goed door.
  6. Vet een cakevorm in en doe er eventueel een stukje bakpapier in.
  7. Doe het mengsel in de cakevorm, verdeel het zo egaal mogelijk en druk het goed aan.
  8. Bak de grote energiereep in 20 minuten af en laat hem vervolgens helemaal afkoelen in de cakevorm.
  9. Haal de reep uit de vorm en snijd er tien kleine repen van.

Tips en tricks

  • De boter hoeft echt alleen maar te smelten. Het is niet de bedoeling dat het heel heet wordt. Begin dus op laag vuur en draai het meteen uit als de boter gesmolten is.
  • De abrikozen en cranberries kun je gerust vervangen door ander gedroogd fruit als je dat lekkerder vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *