Wat is Powerwalking?

Powerwalking is een intensieve manier van bewegen waarbij je in een stevig tempo wandelt. Met Powerwalking wisselen we af met spierversterkende oefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert.

 

Powerwalking is heel effectief

Deze combinatie van cardio en kracht zorgt ervoor dat je vet verbrandt én een betere conditie krijgt. Met deze zeer effectieve manier van bewegen zal je merken dat jouw lichaam snel fitter wordt en dat je gelijktijdig meer energie krijgt. Door de natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand is de kans op blessures nagenoeg nihil.

 

Hoge calorieverbranding met Powerwalking
Powerwalking is geen hardlopen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die aan Powerwalking doen bijna evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo. De resultaten zijn verbluffend! Het gemiddelde calorie verbruik met Powerwalking kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur. Powerwalking is geschikt voor jou, voor iedereen en voor alle leeftijden.
wat is powerwalking?

Waarom meedoen met Powerwalking?

In beweging zijn is belangrijk! Met Powerwalking werk je aan je gezondheid en heb je ook plezier, hierdoor is het makkelijk vol te houden en wordt het niet saai.

Voor wie is Powerwalking?

Niet iedereen kan hardlopen, maar bijna iedereen kan wandelen. Niet iedereen kan 20 kilo tillen, maar nagenoeg iedereen tilt zijn eigen lichaamsgewicht. Dit is de basis en hiermee kan iedereen zijn of haar doelstelling bereiken.

Doelen van Powerwalking

Dat kan bijvoorbeeld zijn: afslanken, een betere conditie krijgen, een gezonder en sterker hart krijgen, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen of gewoon op een leuke manier bewegen en nieuwe mensen ontmoeten.